Vandaag bezig geweest met het monteren van de zaken rond het voorwiel. M'n buurman 2 deuren verderop draait een vulring, zodat ik niet aan de voorvork hoefde te werken.. Eerst de div. lagers gesmeerd en de bovenste lagerschaal zo aangedraaid dat de vork wel makkelijk draait, zonder dat er speling in verticale richting te vinden is.

Daarna de v-brakes gemonteerd. Het is prettig dat alles nieuw is! De juiste werking en afstelling van de richting van de veerstangen is alleen te bepalen met het wiel er in. Ook de plaatsing van de remblokjes is alleen goed te doen met het wiel er in.

Daarna het spatbord. Deze zijn van P.V.C. en met een beetje föhn om te vormen van de maat die ze zijn naar 20 inch. Wel moet je twee gaatjes uit het spatbord zagen/snijden, zodat deze goed onder het balhoofd past.

Volgende stap was het werk aan de trapas. Deze had Danny er alvast voor ons ingedaan dus dat leek makkelijk te worden. De linker trapper is er ook zo op, maar rechts heeft weer wat werk nodig. Daar zit ook de eindaanslag voor de kabel van de voorderailleur en die zit in de weg van het kleinste tandwiel. Hieraan moet dus nog gewerkt worden.

Terug

Verder